Full av godhet - eller av "dritt"?

blog Feb 21, 2019

Smellfeit - tjukk - lubben - litt overvektig - det kalles så mange ting! Jeg har vært der og bært på alle kiloene - helt til blodårene holdt på å tette seg helt. Etter å bli kjørt i ambulanse i full fart til sykehuset med mistanke om hjerteinfarkt i en alder av 43 år - fy søren det var ikke mye gøy! Først da skjønte jeg at jeg levde farlig, at jeg faktisk kunne dø - og jeg som ikke levde et godt liv engang! Blodårene mine var fulle av "dritt", selv om jeg synes jeg var snill og god.....

Jeg hadde jo prøvd utallige slankekurer - første gang som 14åring - og helt frem til jeg var 39 år. Jeg vet ikke hvilken kur jeg ikke har prøvd - gått ned masse - og gått opp igjen alle sammen pluss litt til. Jeg hadde nemlig ikke tatt tak i årsaken til at jeg spiste - det var da jeg startet med å endre mine tanker. Jeg leste og leste, hørte på foredrag etter foredrag - igjen og igjen. Tok utdanning - og kurs på kurs... Jeg har vært ustoppelig- for jeg fant endelig svaret på hvorfor jeg spiste - og fant verktøyene til å endre vanene mine. Endelig kjente jeg på gleden av å være meg - på godt og vondt. Og da jeg havnet på sykehuset - og fikk beskjed om at jeg måtte blokke ut en åre som var 90% tett - da ba jeg om hjelp til å endre livet fysisk - og fikk hjelpen jeg trengte.

Det har gått fire år siden jeg hadde en gastric bypass - en ombygning av tarmsystemet for å gå ned i vekt. Laaang ventetid - livsstilsendringskurs - trening - knekkebrødkur - og endelig operasjon. Endelig følte jeg meg fri - vekten gikk nedover og nedover - og magen hang mer og mer. Puppene hang som slips ned på magen, og jeg la meg under kniven for å bli kvitt løshuden. Endelig, jeg gråt da jeg så min flate mage for første gang! For ikke å snakke om å få løfta opp puppa og få tatt vekk tyngden - for en befrielse!

Men alt kommer i skyggen av at jeg er lykkelig med meg selv, at jeg endelig kan si at jeg elsker livet. Jeg har endret vaner, og mat er en nødvendighet for å leve - ikke trøst for såre og vonde følelser.

Beinhard jobbing, endringer i tankemønstre og det å tørre lytte til følelsene - fy søren for en tøff jobb. Hadde det ikke vært for ungene mine - hadde fjellveggen vært alternativet når jeg ikke orket mere.

Men ungene mine betydde alt for meg, og derfor var det verdt å kjempe for livet.

Jeg har fått høre at jeg har tatt den "lettvinte" veien for å bli kvitt kiloene, men værsågod - hvem som helst kan få bytte sko med meg! Det er få som vet sannheten - nå kan alle få vite det. For her er det ingenting som har vært lettvint, men det har vært et redskap for å redde livet mitt. Jeg er ingen sylfide - jeg har litt blondekanter og litt løshud både her og der. Men det gjør ikke noe, jeg er stolt av den jeg er idag.

Nå brenner jeg for å hjelpe andre som strever - med selvbildet og med vaner som trenger å endres.  Jeg har aldri vært et vanemenneske før (jeg har alltid vært impulsiv) - men nå elsker jeg å lage meg vaner! 

Har du lyst til å endre vanene dine til å bli litt sunnere i hverdagen? Trenger du nye morgenrutiner? Eller tips til enkel trening?

Del gjerne med meg:)

Close

50% Ferdig

Legg igjen navn og email

Ved å legge inn navn og email samtykker du i å motta email fra meg med inspirasjon og tips. Du kan melde deg av når som helst ved å trykke Unsubscribe.